Baguetter
Baguetter, ack så gott! Och så enkelt att göra! Har du, precis som jag, alltid undvikit att baka bröd för att du tror att det blir för krångligt? Då är det dags att tänka om! Dessa baguetter görs på ett fåtal ingredienser och är oerhört enkla att göra. Vi serverade nygräddad baguette till soppan i föregående inlägg och frös sedan in resten för att kunna ta ut lite i taget till sonens mellanmål. 

Pointsen för dessa beror helt på hur stor bit av baguetten man tar. Enligt VV-appen är det 4 points för 10 cm och 6 points för 15 cm.
Baguetter (4 stora bröd)
Ingredienser:
- 50 g jäst
- 5 dl fingervarmt vatten
- 1 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- 13 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smula jästen i en matberedare (eller en vanlig bunker) och tillsätt vatten. Om du använder torrjäst, blanda då istället jästen med mjölet och låt stå 10 minuter innan du börjar röra ner mjölblandningen i vattnet.
- Tillsätt olja, salt och lite mjöl i taget.
- Blanda ihop allt till en smidig deg. Jag använder matberedare till detta då det går mycket fortare.
- Låt degen jäsa under duk i 45 minuter.
- Dela degen i 4 delar och rulla dem till baguetter (30-40 cm långa).
- Lägg dem på bakplåtspapper. Jag har använt ugnsfolie eftersom jag hade slut på bakplåtspapper.
- Skär några sneda snitt i bröden. Pensla med lite vatten och pudra över lite vetemjöl på varje bröd.
- Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
- Grädda bröden mitt i ugnen på 250 grader värme i cirka 15 min.



Man ska inte underskatta hur mycket lek som hinns med under tiden bröden jäser, haha.
