Bulgur med grönsaker

Till detta recept använde jag de grönsaker jag hade liggandes hemma. Servera gärna bulguren med kyckling, eller varför inte som tillbehör till grillen?
 
 
Det är endast 4 sp per portion (1,5 dl).
 
Bulgur med grönsaker (6 portioner)
  • 6 portioner bulger
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 aubergine 
  • 1 morot
  • 3 champinjoner
  • 20 g Teriyaki och Sesame olja
 
Gör så här: 
  1. Koka 6 portioner bulgur efter anvisningarna på paketet.
  2. Börja med att hacka moroten i små runda skivor. 
  3. Värm en stekpanna med rapsolja och ha i moroten (den tar längst tid att steka).
  4. Hacka sedan resterande grönsaker i små bitar och lägg i stekpannan allt eftersom du hackar. 
     
  5. Stek samman alla grönsaker tills de fått en fin gyllene färg. 
  6. Häll i Teriyaki & Sesame oljan och blanda grönsakerna. 
     
  7. Stäng av värmen och häll över den färdiga bulguren.
     
  8. Blanda bulguren och grönsakerna.
     
  9. Redo att serveras!
 
 
 

Kommentarer:

1 Susanna:

Så gott de såg ut, undrar om man kan använda matvete istället. =)

Kommentera här: