Bulgur med grönsaker
Till detta recept använde jag de grönsaker jag hade liggandes hemma. Servera gärna bulguren med kyckling, eller varför inte som tillbehör till grillen?

Det är endast 4 sp per portion (1,5 dl).
Bulgur med grönsaker (6 portioner)
- 6 portioner bulger
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 aubergine
- 1 morot
- 3 champinjoner
- 20 g Teriyaki och Sesame olja

Gör så här:
- Koka 6 portioner bulgur efter anvisningarna på paketet.
- Börja med att hacka moroten i små runda skivor.
- Värm en stekpanna med rapsolja och ha i moroten (den tar längst tid att steka).
- Hacka sedan resterande grönsaker i små bitar och lägg i stekpannan allt eftersom du hackar.
- Stek samman alla grönsaker tills de fått en fin gyllene färg.
- Häll i Teriyaki & Sesame oljan och blanda grönsakerna.
- Stäng av värmen och häll över den färdiga bulguren.
- Blanda bulguren och grönsakerna.
- Redo att serveras!


Så gott de såg ut, undrar om man kan använda matvete istället. =)