Veganska Flapjacks

När jag bodde i USA åt jag ofta flapjacks till mellanmål, vilket inte var det nyttigaste med tanke på hur mycket socker de innehåller. Dessa flapjacks är dock helt naturliga och sötman kommer från bananerna och agavesirap.
 
 
Ingredienser: 
  • 3 mogna bananer 
  • 100 g valfria nötter och torkade bär 
  • 200 g havregryn 
  • 3 msk agavesirap 
 
Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mosa bananerna.
  3. Blanda i havregryn. 
  4. Hacka nötterna och de torkade bären en aning och blanda med bananerna.
     
  5. Ha i agavesirap och blanda allt väl.
  6. Lägg över allt i en mindre form med bakplåtspapper.
     
  7. In i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. 
     
  8. Låt svalna och skär sedan i bitar.

 
 
 
 

Kommentera här: