Socker- och chokladkaka
Är det någon kaka man för det mesta har alla ingredienser hemma för så är det sockerkaka. Här är min version av sockerkaka, blandad med kakao och gjord på sojamjölk istället för vanlig mjölk.

Socker- och chokladkaka
Ingredienser (en kaka):
- 75 g smör
- 1 dl sojamjölk
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- Smör och mandelmjöl att smöra formen med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en sockerkaksform.
- Smält smöret och blanda i sojamjölken. Låt stå vid sidan om och svalna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda i vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver.
- Rör sist i mjölk- och smörblandningen och blanda allt till en jämn smet.
- Häll över hälften av smeten i en annan bunke.
- Blanda i kakaon i ena bunken.
- Varva sockerkakssmeten och chokladsmeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min.


