Kalljästa bullar

Finns det något smidigare än kalljästa bullar? Antingen gör du degen kvällen innan, eller så gör du degen på morgonen så att ni har nybakat bröd till middagens soppa.
 
 
 
Kalljästa bullar (12 st)
Ingredienser: 
  • 1/4 pkt jäst (ca 12,5 g)
  • 10 dl vetemjöl special
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • pumpafrön
 
Gör så här:
  1. Smula ner jästen och ha i lite av vattnet för att röra om tills jästen löst sig. Använder du torrjäst som jag gör så ska du istället blanda jästen med lite mjöl och låta stå i 10 minuter innan nästa steg. 
  2. Rör ihop samtliga ingredienser (förutom pumpafrön) till en kladdig deg.  
     
  3. Täck skålen med en plastfolie och ställ degen i kylskåp i cirka 10-12 timmar. 
  4. Klicka ut 12 bröd på en plåt och strö över pumpafrön.
     
  5. Låt stå och jäsa i rumstemperatur i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader och grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
 
 

Kommentera här: