Vegetarisk tacopaj med kikärtsbotten
Tacopaj; en smarrig rätt som hela familjen troligen uppskattar. Så varför inte göra den lite nyttigare? Hur låter vegetarisk tacopaj med kikärtsbotten?


För er som räknar smartpoints med viktväktarna så är det 8 points per portion.
Vegetarisk tacopaj med kikärtsbotten (8 port)
Ingredienser:
Kikärtsbotten
- 3 burkar sköljda kikärtor
- 3 msk kokosolja
- 9 msk mandelmjöl
- 1 tsk salt (jag skippar detta pga min 9 månader gamla son)
- Lite smör/margarin till formen
Taco-fyllning
-
1 kg vegofärs
-
2 paket tacokrydda
-
1 paket passerade tomater
-
2 dl pizzaost
Gör så här:
- Börja med kikärtsbotten. Smöra en form och skölj kikärtorna.
- Lägg samtliga ingredienser (kikärtor, kokosolja, mandelmjöl och salt) i en matberedare.
- Mixa allt väl.
- Häll över smeten i en pajform och låt stå i kylskåp i cirka 30 minuter.
- Grädda skalet i 20 minuter i 200 grader. Under tiden kan du börja steka vegofärsen.
- Stek vegofärsen och häll i passerade tomater och krydda med tacokrydda.
- Låt pajskalet svalna en liten stund innan du häller över färsblandningen.
- Toppa med pizzaost och in i ugnen i ytterliggare 40 minuter.
- Låt pajen svalna lite innan du skär upp den i 8 generösa bitar. Servera gärna en god sallad vid sidan om.





