Vegetarisk tacopaj med kikärtsbotten

Tacopaj; en smarrig rätt som hela familjen troligen uppskattar. Så varför inte göra den lite nyttigare? Hur låter vegetarisk tacopaj med kikärtsbotten?
 
 
För er som räknar smartpoints med viktväktarna så är det 8 points per portion. 
 
Vegetarisk tacopaj med kikärtsbotten (8 port)
 
Ingredienser:
Kikärtsbotten
  • 3 burkar sköljda kikärtor 
  • 3 msk kokosolja 
  • 9 msk mandelmjöl 
  • 1 tsk salt (jag skippar detta pga min 9 månader gamla son)
  • Lite smör/margarin till formen
 
Taco-fyllning
  • 1 kg vegofärs
  • 2 paket tacokrydda
  • 1 paket passerade tomater
  • 2 dl pizzaost
 
Gör så här:
  1. Börja med kikärtsbotten. Smöra en form och skölj kikärtorna. 
     
  2. Lägg samtliga ingredienser (kikärtor, kokosolja, mandelmjöl och salt) i en matberedare.
     
  3. Mixa allt väl. 
     
  4. Häll över smeten i en pajform och låt stå i kylskåp i cirka 30 minuter. 
     
  5. Grädda skalet i 20 minuter i 200 grader. Under tiden kan du börja steka vegofärsen.
     
  6. Stek vegofärsen och häll i passerade tomater och krydda med tacokrydda.
     
  7. Låt pajskalet svalna en liten stund innan du häller över färsblandningen.
     
  8. Toppa med pizzaost och in i ugnen i ytterliggare 40 minuter. 
     
  9. Låt pajen svalna lite innan du skär upp den i 8 generösa bitar. Servera gärna en god sallad vid sidan om.

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: