Smulpaj med havregryn och blåbär

Detta recept är en storfavorit här hemma. Jag gör den ofta inför besök eftersom den går så fort att slänga ihop, samtidigt som den är väldigt uppskattad.

Det är 12 smartpoints per bit! Har man vaniljsås eller glass vid sidan om så får man räkna ut points för det också.

Smulpaj med havregryn och blåbär (6 portioner)
Ingredienser: 
Fyllningen
  • 7 dl blåbär
  • 1/4 dl mjöl att pudra över bären 
  • 1/2 dl strösocker att pudra över bären
  • Smör/margarin att smöra formen med  
Smuldegen
  • 3/4 dl strösocker 
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl 
  • 125 g smör 

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smöra pajformen.
  3. Lägg blåbären i formen och strö över mjöl och socker och blanda lite försiktigt.
  4. Ta fram en skål och blanda socker, havregryn och vetemjöl.
  5. Smula i smöret och blanda till en smulig deg. Detta görs bäst för hand. 
  6. Fördela smuldegen över bären.


  7. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
  8. Låt svalna lite innan servering.








Kommentera här: