Smulpaj med björnbär
Finns det något godare än bär som man plockat på egen hand? Jag äter helst bären som de är, eller på en smoothie-bowl. Dock är det väldigt uppskattat när man lagar en god paj av bären som man bjuder sina nära på. Denna smulpajen serverar jag med vaniljsås och den är en storfavorit här hemma!

Det är 12 smartpoints per bit! Har man vaniljsås eller glass vid sidan om så får man räkna ut points för det också.
Smulpaj med björnbär (6 portioner)
Ingredienser:
Fyllningen
- 7 dl björnbär
- 1/4 dl mjöl att pudra över bären
- 1/2 dl strösocker att pudra över bären
- Smör/margarin att smöra formen med
Smuldegen
- 3/4 dl strösocker
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 125 g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smöra pajformen.
- Lägg björnbären i formen och strö över mjöl och socker och blanda lite försiktigt.
- Ta fram en skål och blanda socker, havregryn och vetemjöl.
- Smula i smöret och blanda till en smulig deg. Detta görs bäst för hand.
- Fördela smuldegen över bären.
- Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
- Låt svalna lite innan servering.


