Morotsplättar
Dessa morotsplättar gjorde jag till min son, men det slutade med att vi också åt dem. Perfekta att ha vid sidan om med lite hummus, sallad och bulgur. Vi åt dem med hemmagjord hummus.

Det är 0 sp per plätt, äter man mellan 3-8 plättar är det 1 sp, 8-12 bollar är 2 sp och så vidare.
Morotsplättar (ca 40-45 st)
Ingredienser:
- 1 kg morötter
- 1 dl potatismjöl
- 2 ägg
- Garam masala
- Spiskummin
- Gurkmeja
- Svartpeppar
Gör så här:
- Grovhacka morötterna.
- Koka morötterna tills de blir mjuka; jag kokade dem i en timme.
- Låt morötterna svalna en aning innan du häller över dem i en matberedare. Ha i äggen och potatismjöl och blanda allt i matberedaren en stund.
- Krydda efter smak.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klicka ut plättarna i på en plåt försedd med bakplåtspapper.
- In i mitten av ugnen i 25 minuter.
- Avsluta med att flytta plåten längst upp i ugnen och sätt ugnen på "grill" och låt plättarna grillas i 3 minuter. Har du inte denna funktion på din ugn så kan du låta plättarna vara kvar i mitten av ugnen i ytterliggare 5 minuter (totalt 30 minuter).


