Jalfrezi - indisk kycklinggryta

Jalfrezi är en enkel, och framförallt nyttig, kycklinggryta med ursprung i Indien. Jag brukar tillaga min gryta lite annorlunda från den traditionella rätten. Grytan serveras helst med ris och en sallad vid sidan om.
 
 
En portion Jalfrezi är endast 1 smartpoint.
 
Jalfrezi (6-8 portioner)
Ingredienser: 
  • 900 g tinade kycklingfiléer 
  • 3 förp passerade tomater 
  • 3 gula lökar 
  • 2 röda paprikor
  • 1 grön paprika 
  • 3 vitlöksklyftor 
  • Ca 7 cm ingefära 
  • 4 tsk curry
  • 2 tsk kummin 
  • Salt och peppar
  • 1,5 dl vatten 
  • 6-8 tsk rapsolja till stekning 
 
Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingfiléerna på en plåt försedd med bakplåtspapper och skjut in dem i ugnen i ungefär 30 minuter. 
  3. Under tiden som kycklingen är i ugnen kan du börja på grönsakssåsen. 
  4. Skala och grovhacka lök och paprika.
  5. Skala och riv ingefära och pressa vitlöksklyftorna.
  6. Hetta upp en stor stekpanna eller grytform med rapsolja i. 
  7. Stek lök, paprika, ingefära och vitlök i några minuter. 
     
  8. Tillsätt 1,5 dl vatten och passerade tomater och låt allt koka ihop i någon minut.
  9. Blanda allt med en stavmixer eller i en blender. 
  10. När kycklingen är klar låter du den svalna en kort stund innan du skär upp den i medelstora bitar. 
  11. Blanda ner kycklingen i den mixade grönsakssåsen och krydda (jag har inte i salt pga min son, men vi brukar krydda med salt när vi har maten på tallriken).
     
  12. Låt alltsammans få puttra 10 minuter på svag värme.
     
  13. Servera gärna med ris och sallad vid sidan om.
 
 

• Kategori: AllmäntTaggar: indiskt, mat, matlagning, recept, viktväktarna; • Kommentarer (0)

Kommentera här: