Jalfrezi - indisk kycklinggryta
Jalfrezi är en enkel, och framförallt nyttig, kycklinggryta med ursprung i Indien. Jag brukar tillaga min gryta lite annorlunda från den traditionella rätten. Grytan serveras helst med ris och en sallad vid sidan om.

En portion Jalfrezi är endast 1 smartpoint.
Jalfrezi (6-8 portioner)
Ingredienser:
- 900 g tinade kycklingfiléer
- 3 förp passerade tomater
- 3 gula lökar
- 2 röda paprikor
- 1 grön paprika
- 3 vitlöksklyftor
- Ca 7 cm ingefära
- 4 tsk curry
- 2 tsk kummin
- Salt och peppar
- 1,5 dl vatten
- 6-8 tsk rapsolja till stekning
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg kycklingfiléerna på en plåt försedd med bakplåtspapper och skjut in dem i ugnen i ungefär 30 minuter.
- Under tiden som kycklingen är i ugnen kan du börja på grönsakssåsen.
- Skala och grovhacka lök och paprika.
- Skala och riv ingefära och pressa vitlöksklyftorna.
- Hetta upp en stor stekpanna eller grytform med rapsolja i.
- Stek lök, paprika, ingefära och vitlök i några minuter.
- Tillsätt 1,5 dl vatten och passerade tomater och låt allt koka ihop i någon minut.
- Blanda allt med en stavmixer eller i en blender.
- När kycklingen är klar låter du den svalna en kort stund innan du skär upp den i medelstora bitar.
- Blanda ner kycklingen i den mixade grönsakssåsen och krydda (jag har inte i salt pga min son, men vi brukar krydda med salt när vi har maten på tallriken).
- Låt alltsammans få puttra 10 minuter på svag värme.
- Servera gärna med ris och sallad vid sidan om.

