Enkel tonfisk- och böngryta

De dagar vi inte hunnit handla eller förbereda annan mat slänger jag ofta ihop denna gryta eftersom vi alltid har dessa råvaror i skafferiet. Här hemma äter vi gärna detta med pasta, ris eller bulgur. 
 
Det bästa av allt? Det är 0 points per portion! 
 
Tonfisk- och böngryta (6 portioner)
Ingredienser
  • 3 tonfiskburkar i vatten 
  • 1 burk majs 
  • 1 burk stora vita bönor 
  • 2 paket passerade tomater
  • 2 tsk rapsolja till stekning
  • Chiliflakes, basilika, peppar och salt\n
Gör så här:
  1. Stek/Värm tonfisken i en stor stekpanna i rapsolja. 2-3 minuter i mellan-värme räcker.
  2. Häll över majs och bönor i grytan och rör om.
  3. Krydda. Undvik salt om maten ska ges till ett spädbarn och antingen skippa chiliflakes helt, eller var sparsam med den då det kan bli för starkt för ett litet barn.
  4. Rör om alltihop.
  5. Häll i passerade tomater och rör om i stekpannan. 
  6. Låt alltsammans koka på svag värme en liten stund.
  7. Servera med ris/pasta/bulgur och en sallad vid sidan om.


Kommentera här: