Enkel tonfisk- och böngryta
De dagar vi inte hunnit handla eller förbereda annan mat slänger jag ofta ihop denna gryta eftersom vi alltid har dessa råvaror i skafferiet. Här hemma äter vi gärna detta med pasta, ris eller bulgur.

Det bästa av allt? Det är 0 points per portion!
Tonfisk- och böngryta (6 portioner)
Ingredienser
- 3 tonfiskburkar i vatten
- 1 burk majs
- 1 burk stora vita bönor
- 2 paket passerade tomater
- 2 tsk rapsolja till stekning
- Chiliflakes, basilika, peppar och salt\n
Gör så här:
- Stek/Värm tonfisken i en stor stekpanna i rapsolja. 2-3 minuter i mellan-värme räcker.
- Häll över majs och bönor i grytan och rör om.
- Krydda. Undvik salt om maten ska ges till ett spädbarn och antingen skippa chiliflakes helt, eller var sparsam med den då det kan bli för starkt för ett litet barn.
- Rör om alltihop.
- Häll i passerade tomater och rör om i stekpannan.
- Låt alltsammans koka på svag värme en liten stund.
- Servera med ris/pasta/bulgur och en sallad vid sidan om.

