Lax på grillen

Nu när grillförbudet är över i Skåne (på egen tomt) tycker jag att du ska passa på grilla lax innan sommaren är över. Denna lax är den absolut saftigaste jag ätit!
 
Själva laxen är 0 sp. Väljer du att äta laxen som oss, med grillad majs, sparris och potatis vid sidan om så är det 4 sp per portion (för potatisen). 
 
Grillad lax (4 portioner)
Ingredienser:
  • 4 laxfiléer a la 100 g.
  • Aluminiumfolie 
  • Dill
  • Svartpeppar
Gör så här: 
  1. Låt fisken tina.
  2. Klipp ut aluminiumfolie och vik dubbelt. Lägg sedan laxen på och krydda med dill och svartpeppar.
     
  3. Vik upp sidorna på aluminumfoliet och täck laxen helt.
  4. Lägg på grillen (mellanhög värme).
     
  5. Grilla i cirka 10-15 minuter, öppna försiktigt och kolla så att laxen är klar.
     
  6. Servera med potatis, majs och sparris. Mums!
 
 
 
 

Kommentera här: