Pizzabullar med kalkon
Finns det något godare än pizzabullar i picknick-korgen? Dessa går dessutom snabbt att slänga ihop!

Det är endast 3 points för en pizzabulle.
Pizzabullar (16 st)
Ingredienser:
- 25 g jäst
- 4 dl mjöl
- 2 dl passerade tomater
- 10-13 skivor kalkonpålägg
- 150 g pizzaost
- 1 msk oregano
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 1,5 dl ljummet vatten
- 1 ägg och 1 msk vatten till pensling
- Muffinsformar
Gör så här:
- Häll i ljummet vatten i en matberedare.
- Om du använder torrjäst som jag gör så blanda jästen med mjölet och låt stå i ca 10 minuter innan du blandar ner blandningen i vatten. Använder du vanlig jäst ska du smula ner den i vattnet först och sedan i med mjölet.
- Häll i rapsolja och blanda i lite mjöl i taget och låt degen blandas en stund i matberedaren (tills degen blivit en liten klump).
- Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.
- Under tiden kan du blanda ihop passerade tomater med oregano och ta fram resten av påläggen. Du kan även förbereda muffinsformarna.
- Kavla ut degen till en fyrkant på ca 30x40 cm.
- Bred tomatsåsen över degen.
- Lägg på pizzaost och slutligen den skivade kalkonen.
- Rulla ihop degen på långsidan. Det gör inget om degen går sönder på vissa ställen.
- Skär i ca 1,5 cm - 2 cm breda bitar och lägg i muffinsformarna.
- Låt jäsa i ca 20 minuter.
- Vispa ett ägg med vatten och pensla pizzabullarna.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.



