Pizzabullar med kalkon

Finns det något godare än pizzabullar i picknick-korgen? Dessa går dessutom snabbt att slänga ihop!
Det är endast 3 points för en pizzabulle.
 
Pizzabullar (16 st)
Ingredienser: 
  • 25 g jäst 
  • 4 dl mjöl 
  • 2 dl passerade tomater 
  • 10-13 skivor kalkonpålägg 
  • 150 g pizzaost 
  • 1 msk oregano
  • 1 msk rapsolja 
  • 1 tsk salt 
  • 1,5 dl ljummet vatten 
  • 1 ägg och 1 msk vatten till pensling
  • Muffinsformar 
Gör så här: 
    1. Häll i ljummet vatten i en matberedare.
    2. Om du använder torrjäst som jag gör så blanda jästen med mjölet och låt stå i ca 10 minuter innan du blandar ner blandningen i vatten. Använder du vanlig jäst ska du smula ner den i vattnet först och sedan i med mjölet. 
    3. Häll i rapsolja och blanda i lite mjöl i taget och låt degen blandas en stund i matberedaren (tills degen blivit en liten klump).
    4. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.
    5. Under tiden kan du blanda ihop passerade tomater med oregano och ta fram resten av påläggen. Du kan även förbereda muffinsformarna.
    6. Kavla ut degen till en fyrkant på ca 30x40 cm.
    7. Bred tomatsåsen över degen. 
    8. Lägg på pizzaost och slutligen den skivade kalkonen.
    9. Rulla ihop degen på långsidan. Det gör inget om degen går sönder på vissa ställen.
    10. Skär i ca 1,5 cm - 2 cm breda bitar och lägg i muffinsformarna.

    11. Låt jäsa i ca 20 minuter.
    12. Vispa ett ägg med vatten och pensla pizzabullarna. 
    13. Sätt ugnen på 220 grader.
    14. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.