Hamburgare på 5 minuter

Dessa burgare slänger man ihop på nolltid och de blir allra godast på grillen, men man kan självklart steka dem också. Jag föredrar att grilla burgarna eftersom man slipper använda rapsolja.
 
Det är 5 points per burgare (om man grillar de, annars får man räkna med oljan). Sedan får man räkna till det bröd man använder och om man väljer att ha på någon god cheddarost. 
 
Hamburgare (10 st)
Ingredienser:
  • 1 kg nötfärs
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 10 hamburgarbröd
  • 10 cheddarost skivor
  • isbergssallad
  • skivad tomat
 
Gör så här:
  1. Dela färsen i 10 lika stora delar.
  2. Forma till hamburgare med händerna.
     
  3. Krydda med peppar och flingsalt på ovansidan.
     
  4. Medan grillen värms upp kan du förbereda tillbehören; ta fram bröd, ost, sallad och tomat.
     
  5. Grilla burgarna. Vänd burgarna efter ett tag och håll koll så de inte ligger på grillen för länge och blir torra.
     
  6. När burgarna är klara kan man lägga cheddarost på de burgare som ska ha ost.
     
  7. Låt stå på grillens eftervärme någon minut så att osten smälter över burgaren. 
     
  8. Medan du väntar på att osten ska smälta kan du värma brödet i grillens eftervärme.
     
  9. Servera!